Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Καλοκαιρινή ανακαίνιση σπιτιού

Το καλοκαίρι έφτασε και η εποχή είναι ιδανική για να μπορέσετε να οργανώσετε την ανακαίνιση του
μετακόμιση σπιτιού με φορτηγό
σπιτιού σας. Το σίγουρο είναι ότι σε μία ανακαίνιση σπιτιού σχεδόν το 90 % των περιπτώσεων των ιδιοκτητών τελικά πληρώνουν περισσότερα χρήματα από ότι είχαν υπολογίσει αρχικώς. 

Αυτό συμβαίνει είτε γιατί δεν είχαν από την αρχή κάνει ρεαλιστικούς υπολογισμούς, είτε γιατί είχαν «ανοιχτού τύπου» συμφωνία με το συνεργείο που ανέλαβε την εν λόγω εργασία, είτε γιατί όλο και κάποιο πρόβλημα εμφανίστηκε κατά την πρόοδο των εργασιών. 
  • Πώς μπορούμε όμως να αποτρέψουμε αυτήν την κατασπατάληση των χρημάτων μας? 
  • Τι πρέπει να κάνουμε ώστε να μη ξεφύγουμε υπερβολικά από τον αρχικό μας προϋπολογισμό? 
Αρχικά σχεδιάζοντας την ανακαίνιση του σπιτιού μας πρέπει να θέσουμε ένα ανώτατο και ένα κατώτατο όριο στα χρήματα που σκοπεύουμε να χαλάσουμε. Σε αυτά θα πρέπει να υπολογίσουμε και ένα μικρό ποσό για τυχόν βλάβες. Δεύτερο και σημαντικότερο είναι να συμφωνήσουμε από την αρχή το ποσό της αμοιβής του επαγγελματία του συνεργείου που θα αναλάβει τις εργασίες ανακαίνισης. 
Εδώ είναι το σημείο που συνήθως έχουμε τα περισσότερα προβλήματα και τις διαφορές στα χρήματα. Για αυτό το λόγο καλό είναι να κάνετε από την αρχή ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με τον εν λόγω μηχανικό που θα αναλάβει την ανακαίνιση του σπιτιού σας και να αναφέρεστε με ακρίβεια στο ποσό τόσο της αμοιβής του όσο και το ποσό για την αγορά των απαραίτητων υλικών. 

Έτσι θα είστε περισσότερο προστατευμένοι και θα παραμείνετε ευκολότερα μέσα στα πλαίσια του προϋπολογισμού σας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου