Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Xαρακτηριστικά φαρμακευτικών συστημάτων συρταριέρων

Τα φαρμακευτικά συστήματα συρταριέρων έρχονται σε πολλά σχήματα και μεγέθη, όπως και με πολλά δομικά συστήματα. Η απόφαση για το ποια φαρμακευτική συρταριέρα ταιριάζει καλύτερα με τις ανάγκες σου είναι ένα θέμα αξιολόγησης της ανάγκης σου για αποθήκευση και σύγκρισής της με την προσφορά. 


Μεγάλες σε χωρητικότητα συρταριέρες παρέχουν μεγάλη πυκνότητα αποθήκευσης φαρμάκων με μία ελάχιστη χρήση του πατώματος, ένα χαρακτηριστικό πολύ σημαντικό για τα φαρμακεία που επιθυμούν να αξιοποιήσουν όσο καλύτερα γίνεται τον ελεύθερο χώρο τους. Τα συρτάρια κάτω από τους πάγκους είναι μία πολύ καλή λύση για την μεγιστοποίηση της χρήσης του χώρου. Παρόλο που η θέση δεν είναι η καλύτερη για πρόσβαση σε αντικείμενα, μπορεί να προσφέρει μία καλή αξιοποίηση ενός διαφορετικά χαμένου χώρου. 

Το κάτω μέρος των συρταριέρων μπορεί να φτιάχνεται από συμπαγή υλικά ή από δίχτυ, με τη δεύτερη να είναι κατάλληλη για την αύξηση της ορατότητας από κάτω και για τον περιορισμό συσσώρευσης σκόνης. Το μέγεθος του διχτυού είναι μικρότερο από το ελάχιστο μέγεθος του πακέτου του φαρμάκου που θα τοποθετηθεί εκεί. Διχτυωτά συρτάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να περιορίσουν την ποσότητα του υλικού που χρησιμοποιείται και να κάνουν τον συνολικό εξοπλισμό ελαφρύτερο. Διάφανα υλικά μπορούν επίσης να δώσουν μια γεύση του περιεχομένου του από πάνω συρταριού ακόμα και για συρτάρια βάσης από συμπαγή υλικά. Το να έχεις την δυνατότητα να δεις τα προϊόντα κοιτώντας από το τελευταίο συρτάρι είναι φυσικά περιορισμένο στα πάνω συρτάρια. Επιπρόσθετα ακόμα και τα πλαϊνά μπορούν να φτιαχτούν από διάφανο υλικό. 

Η διάσταση εσοχής είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε το πλάτος του συρταριού, και είναι αρκετά συνηθισμένο να έχει μεταξύ 400 και 800 χιλιοστά. Το βάθος του συρταριού είναι επίσης το βάρος της δομής του βοηθητικού εξοπλισμού, και κυμαίνεται μεταξύ 300 και 1000 χιλιοστά. Όσο πιο βαθύ είναι ένα συρτάρι, τόσο περισσότερος ελεύθερος χώρος χρειάζεται μπροστά από αυτό, καθώς ο κανόνας “πρώτος μέσα πρώτος έξω” δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα φάρμακα και τα φαρμακευτικά προϊόντα λόγω της ημερομηνίας διαθεσιμότητας. Το ύψος του συρταριού επιβάλλεται από το είδος των αντικειμένων που τοποθετούνται σε αυτό. Τα κανονικά μεγέθη κυμαίνονται από 50 χιλιοστά μέχρι 250 χιλιοστά, αν και ένα κατά παραγγελία ντιζάιν μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε προτίμηση. Το συνολικό ύψος του συστήματος προκύπτει πολλαπλασιάζοντας τον αριθμό των συρταριών με το ύψος ενός τυπικού συρταριού. Είναι συνηθισμένη η ζήτηση συστημάτων συρταριέρων με διαφορετικά ύψη συρταριών, και αυτό το μικρό χαρακτηριστικό μπορεί να βοηθήσει το προσωπικό να καταλαβαίνει καλύτερα τι υπάρχει μέσα σε κάθε συρτάρι. Φαρμακευτικές συρταριέρες μπορούν να έχουν μία κρύα μονάδα αποθήκευσης μεταξύ των εσοχών, αν οι φαρμακευτικές διεργασίες το απαιτούν, που τυπικά συστήνει την ανάγκη για ένα τροποποιημένο βοηθητικό σύστημα. 

Τα χερούλια και οι λαβές είναι επίσης μία σημαντική πλευρά που πρέπει να σκεφτείς για συρταριέρες. Η λειτουργικότητα είναι εξαιρετικού ενδιαφέροντος όταν μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες διεργασίες κατά τη διάρκεια ζωής. Τα χερούλια έρχονται σε μία πλούσια ποικιλία σχημάτων και προσανατολισμών, αν και τα οριζόντια χρησιμοποιούνται πιο συχνά. Κλειδαριές μπορούν επίσης να προμηθευτούν αν ζητηθεί, καθώς μερικά συρτάρια μπορεί να περιέχουν προϊόντα που απαιτούν ειδική έγκριση για διαχείριση. 


Πλάγια συρτάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βελτιωμένη πρόσβαση και για μία ξεκάθαρη ένδειξη για το μέρος όπου η φόρτωση και εκφόρτωση γίνεται. Παρόλο που δεν χρησιμοποιείται όσο το οριζόντιο συρτάρι, τα φαρμακεία που δουλεύουν με εκτεταμένα αποθέματα βασίζονται στο σχέδιο οργάνωσης ώστε να αποφεύγουν την αποθήκευση φαρμάκων για πολύ καιρό. Τα πλάγια μπορούν να καλύψουν είτε την δεξιά είτε την αριστερή πλευρά ως αυτή που είναι τοποθετημένη πιο ψηλά. Συρτάρια που έχουν το σχήμα ενός ανάποδου V προσφέρουν μία ξεκάθαρη διαίρεση στην κορυφή, επιτρέποντας πολλές κατηγορίες φαρμάκων να αποθηκεύονται στο ίδιο συρτάρι. Και τα πλάγια και τα σχήματος ανάποδου V φαρμακευτικά συρτάρια δίνουν στα φάρμακα μία κατακόρυφη θέση που επιτρέπει το διάβασμα των ετικετών. Τα πλάγια βοηθούν τα αντικείμενα να πέφτουν στην πιο προσβάσιμη θέση, ενώ διατηρούνται πάντα σωστά οργανωμένα. 

Οι ετικέτες και το σύστημα ετικετών που χρησιμοποιείται για φαρμακευτικά συρτάρια μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά για το προσωπικό. Μελέτες έχουν δείξει ότι πολύς χρόνος ξοδεύεται με μη παραγωγικές τρόπους όπως η έρευνα για ένα φάρμακο λόγω κακής στρατηγικής ετικετών. Οι φαρμακευτικές συρταρέριες συχνά έρχονται με το δικό τους σύστημα ετικετών, αν και κάθε φαρμακείο είναι ελεύθερο επινοήσει τον δικό του αλγόριθμο. 

Οι φαρμακευτικές συρταριέρες είναι ένας σπουδαίος τρόπος να βελτιώσεις την χρήση του χώρου αποθήκευσης και να κάνεις την εύρεση και την ανάκτηση φαρμάκων μία εύκολη δουλειά. Τα φαρμακεία βασίζονται στις συρταριέρες για την επίτευξη ενός υψηλού επιπέδου οργάνωσης και για τον περιορισμό του χρόνου που ξοδεύεται από τους πελάτες στις ουρές. Μαζί με άλλο φαρμακευτικό εξοπλισμό ανακαίνισης φαρμακείου, οι σωστές συρταριέρες μπορούν να κάνουν την διαφορά μεταξύ μιας επιτυχημένης επιχείρησης και μιας επιχείρησης με προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου