Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Σκέφτεστε τη ρινοπλαστική;

Μια ρινοπλαστική είναι χειρουργική επέμβαση που εκτελείται για να αλλάξει τον τρόπο που η μύτη σας λειτουργεί και φαίνεται. Σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών , εκτελούνται περίπου 220.000 ρινοπλαστικές ετησίως, καθιστώντας αυτή την πιο κοινή διαδικασία πλαστικής χειρουργικής του προσώπου. 

Η ρινοπλαστική μπορεί ταυτόχρονα να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την αναπνοή και να επιτύχετε μια πιο ισορροπημένη εμφάνιση

Είναι σωστή η ρινοπλαστική για μένα;


Ένας κοινός ιατρικός λόγος για τη ρινοπλαστική είναι η δυσκολία στην αναπνοή μέσω της μύτης. Η ρινική απόφραξη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην άσκηση, να ενοχλεί τον ύπνο, να συμβάλλει στην ροχαλητό και την άπνοια ύπνου ή να παρεμβαίνει σε άλλες δραστηριότητες. Εάν αποτύχουν ιατρικές θεραπείες (όπως θεραπεία με ρινικό σπρέι ή άπνοια ύπνου), η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι το επόμενο βήμα. Η ρινοπλαστική που γίνεται για ιατρικούς λόγους όπως αυτές καλύπτεται συχνά από ασφάλιση υγείας.

Dr Γραββάνης | Πλαστικός Χειρουργός | Ρινοπλαστική στην Αθήνα


Η ρινική χειρουργική είναι προσαρμοσμένη στο υποκείμενο πρόβλημα. Αν το διάφραγμα - το μεσαίο τοίχωμα του χόνδρου που χωρίζει τη δεξιά και την αριστερή πλευρά της μύτης - αποκλίνει, τότε μόνο ένα septoplasty μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Ωστόσο, όταν η απόκλιση του διαφράγματος είναι πιο σοβαρή ή συμβαίνει κοντά σε ορισμένες κρίσιμες περιοχές της ρινικής υποστήριξης, απαιτείται ρινοπλαστική για να εξασφαλιστεί η σωστή αναπνοή και το ρινικό σχήμα. 

Η ρινοπλαστική αντιμετωπίζει την διαφραγματική παραμόρφωση και ενισχύει τις βασικές περιοχές αναπνοής της μύτης με στρατηγικά τοποθετημένα μοσχεύματα χόνδρου.

ρινοπλαστικη αποτελεσματα

Τι γίνεται με την καλλυντική ρινοπλαστική;


Οι ασθενείς συχνά ρωτούν: "Ενώ είστε εκεί, μπορείτε να κάνετε άλλες αλλαγές στη μύτη μου;" Η απάντηση είναι ναι. Τα πιο συνηθισμένα αιτήματα είναι η μείωση ενός ρινικού καλαμιού, η βελτίωση της άκρης ή η διόρθωση των ασυμμετριών. Αυτές οι καλλυντικές αλλαγές, οι οποίες δεν καλύπτονται από ασφάλιση, συνδυάζονται συχνά με λειτουργική ρινοπλαστική, επομένως υπάρχει μόνο μία ανάκαμψη.

Τι πρέπει να ξέρω για αυτή τη χειρουργική επέμβαση ρινοπλαστικής;


Η ρινοπλαστική πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία. Μία πολύ μικρή τομή γίνεται κατά μήκος της βάσης της μύτης, η οποία δεν παρατηρείται μετά το δέρμα θεραπεύεται. Αυτή η τομή συνδέεται με τομές εντός της μύτης, οι οποίες δεν παρατηρούνται ποτέ. Αυτές οι τομές επιτρέπουν την πρόσβαση στον χόνδρο και στα οστά της μύτης. Ακολούθως, βελτιώνονται οι ρινικοί δίαυλοι και ανασχηματίζεται η ρινική αναμόρφωση (εάν είναι επιθυμητό) μέσω προσεκτικών, σχολαστικών προσαρμογών στο οστό και τον χόνδρο.

Συχνά οι ασθενείς ρωτούν: "Θα χρειαστεί να σπάσετε τη μύτη μου;" Συνήθως όχι. Οι περισσότερες ρινοπλάστες αφήνουν τα οστά άθικτα. Εάν οι ασθενείς είχαν στο παρελθόν σημαντικό τραύμα στη μύτη, τα ρινικά οστά μετατοπίζονται μερικές φορές σε πιο ευνοϊκή θέση κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Για αισθητικούς λόγους, ο οσφυϊκός λοβός μπορεί να εξομαλυνθεί σε ένα ευθύ προφίλ ή απαλή καμπύλη. Οι ασθενείς ξυπνούν από την αναισθησία και πάνε σπίτι την ίδια μέρα.

Τι πρέπει να περιμένω για την ανάκτηση;


Θα πρέπει να αναμένετε να μείνετε μια εβδομάδα μακριά από την εργασία ή το σχολείο. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου συνιστάται η ανάπαυση, ο πάγος και ένας ρινικός καθαρισμός. Ενώ παρέχονται φάρμακα για τον πόνο, οι περισσότεροι άνθρωποι τους χρειάζονται μόνο για λίγες μέρες.

Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, είναι δύσκολο να αναπνέετε εύκολα από τη μύτη, επειδή οι νάρθηκες (κάμψη, λεπτό πλαστικό φύλλο) τοποθετούνται στο εσωτερικό της μύτης για να κρατήσει το διάφραγμα ίσιο. Μπορεί να συμβούν μερικές φορές μώλωπες κάτω από τα μάτια.

Μια εβδομάδα μετά τη χειρουργική επέμβαση, ο νάρθηκας  αφαιρείται σε ιατρείο. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία. όπως και το περπάτημα ή το τρέξιμο. Θα χρειαστεί να αποφύγετε τα σπορ επαφής για έξι εβδομάδες. Διαφορετικά, εντός δύο εβδομάδων μετά τη χειρουργική επέμβαση, θα πρέπει να επιστρέψετε στις κανονικές σας δραστηριότητες και ρουτίνες.

Ενώ είναι πιθανό να επουλωθεί γρήγορα κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα, η πλήρης επούλωση μπορεί να διαρκέσει έως και ένα έτος. Η πλειονότητα του πρηξίματος εξαφανίζεται τον πρώτο μήνα, και όλα τα οίδημα πρέπει να φύγουν μέσα σε ένα έτος ή λιγότερο.

Εάν ενδιαφέρεστε για τη ρινοπλαστική για λειτουργικούς και / ή καλλυντικούς λόγους, πραγματοποιήστε μια συνάντηση με έναν πλαστικό χειρουργό που εκτελεί τη χειρουργική επέμβαση ρινοπλαστικής. 

Μπορείτε να ζητήσετε από τον γιατρό σας να σας παραπέμψει σε έναν χειρουργό στο δίκτυό σας. Ο χειρουργός σας και στη συνέχεια μπορείτε να δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο σχέδιο προσαρμοσμένο στους στόχους σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου