Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Πώς να αντιμετωπίσετε την αιφνίδια ψύξη- κυρίως το καλοκαίρι

Η ψύξη είναι ένα φαινόμενο κατά το οποίο επηρεάζονται συγκεκριμένοι μύες του σώματός μας. Η ψύξη μπορεί να αφορά οποιονδήποτε μυ από το κεφάλι μέχρι και τα δάχτυλα. Το πιο συχνό φαινόμενο είναι να επηρεάζονται οι μύες του λαιμού και του σβέρκου. 

Συγκεκριμένα οι μύες είναι σαν να «παγώνουν» (εξ’ ου και το όνομα ψύξη) και δεν μπορούν να κινηθούν φυσιολογικά. Το πιο συχνό φαινόμενο είναι να ψύχονται οι μύες του σβέρκου από τα σώματα ψύξης που χρησιμοποιούμε είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Το ίδιο μπορεί να συμβεί εξαιτίας της συνεχής μετακίνησης ενός ατόμου από κρύο σε ζεστό περιβάλλον και το αντίστροφο? Πως μπορούμε όμως να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ψύξεις που μας ταλαιπωρούν κυρίως το καλοκαίρι? Το ζεστό μπάνιο είναι το πρώτο που μπορεί να σας χαλαρώσει και να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα. Αντίθετα οι εντριβές με οινόπνευμα σίγουρα δεν ενδύκνυνται καθώς μειώνουν τη θερμοκρασία και συνεπώς τη δυνατότητα διαστολής του συγκεκριμένου μυ. 

Η τοποθέτηση ζεστής κομπρέσας ή επιθέματος καθώς και η θερμαντική κρέμα και η εντριβή του σημείου θα σας ανακουφίσουν και θα βοηθήσουν τους συγκεκριμένους μύες να επανακάμψουν πιο γρήγορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου