Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Σπίτι και διατροφή

Όλο και περισσότερες μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια καταδεικνύουν τη σημασία και τον καίριο ρόλο της διατροφής στη ζωή μας. Μεγάλη μερίδα του κόσμου πιστεύει ότι αν γυμνάζεται επαρκώς, τότε αυτό φτάνει για να είναι υγιείς. Αυτή η άποψη όμως είναι τελείως λανθασμένη. 


Σίγουρα η γυμναστική βοηθάει σημαντικά στην καλή λειτουργία του οργανισμού μας και προλαμβάνει πολλά προβλήματα και ασθένειες , αλλά σίγουρα δεν μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα αν δεν συνδυαστεί με τη σωστή διατροφή. Για παράδειγμα αν κάποιος γυμνάζεται καθημερινά αλλά καπνίζει και δεν παίρνει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες από τη διατροφή του, δεν θα είναι τόσο υγιής όσο κάποιος που συνδυάζει την εκγύμναση με τη σωστή διατροφή. 

Επιπλέον πολλοί πιστεύουν ότι τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να αντικαταστήσουν την καθημερινή τροφή. Και αυτή η άποψη είναι πλήρως λανθασμένη. Τα συμπληρώματα διατροφής όπως και το ίδιο το όνομά τους αποκαλύπτει πρέπει να «συμπληρώνουν» την τροφή μας και όχι να την αντικαθιστούν Αν λοιπόν ο οργανισμός μας έχει έλλειψη σε κάποια συγκεκριμένη ουσία μπορούμε να παίρνουμε τα συγκεκριμένα συμπληρώματα, πάντοτε βεβαίως κατόπιν συνεννόησης με τον προσωπικό μας γιατρό ή διαιτολόγο, αλλά αυτά σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι αυτά παίρνουν τη θέση της τροφής. 

Η διατροφή λοιπόν είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για τη διαμόρφωση ενός υγιούς οργανισμού και κατά συνέπεια θα πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία στο είδος των φαγητών με τα οποία τρεφόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου