Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Οι δισλειτουργίες ενός θερμοσίφωνα και η αντικατάσταση του

Ο θερμοσίφωνας είναι μία πολύπλοκη συσκευή η οποία για να λειτουργήσει χρειάζεται ένα σύστημα από σωλήνες αλλά και από άλλα υλικά ώστε να μπορεί να επιτευχθεί το ζέσταμα του νερού αλλά και να μεταφερθεί σε όλο το σπίτι. Υπάρχουν θερμοστάτες, αντιστάτες , ηλεκτρικές συνδέσεις και άλλες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. 



Είναι λογικό λοιπόν αφού η συσκευή αυτή έχει τόσα μικροεξαρτήματα που την απαρτίζουν να είναι και εύκολο να παρουσιάσει προβλήματα. Πολλές φορές λοιπόν ο θερμοσίφωνας που έχουμε στο σπίτι μας σταματάει να δουλεύει σωστά, δεν ζεσταίνει πλέον δηλαδή το νερό του σπιτιού μας. Σε μία τέτοια περίπτωση οι περισσότεροι σπεύδουν να τον αντικαταστήσουν. 

Όμως η αντικατάσταση του θερμοσίφωνα δεν είναι πάντα απαραίτητη γιατί μπορεί να υπάρχουν αρκετά θέματα που μπορούν να επιλυθούν με απλή για παράδειγμα αντικατάσταση βαλβίδας. Πολύ συχνά για παράδειγμα υπάρχουν διαρροές από τις βαλβίδες ασφαλείας. Επίσης αρκετά συχνά είναι δυνατόν η λειτουργία του θερμοσίφωνα να σταματάει εξαιτίας κάποιου αντιστάτη που έχει καεί ή έχει χαλάσει. Όλα αυτά είναι θέματα που μόνο ένας επαγγελματίας υδραυλικός μπορεί να ελέγξει και να διαπιστώσει. 

Έτσι μόλις αντιληφθείτε ότι ο θερμοσίφωνας σας δε λειτουργεί σωστά μην σπεύσετε να τον αντικαταστήσετε. Καλέστε τον υδραυλικό σας να κάνει μία εκτίμηση της κατάστασης ώστε να δει μήπως φταίει κάτι από τα παραπάνω και ύστερα άμα διαπιστωθεί ότι δεν είναι κάποιο πρόβλημα που λύνεται , τότε προχωρήστε στην αντικατάστασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου